Aromat twarogu wędzonego może przyprawić o prawdziwy zawrót głowy! Gdy tylko odrywamy folię ochronną opakowania, zazwyczaj od razu mamy ochotę skonsumować wszystko na miejscu.

Co jednak zrobić, gdy twaróg w założeniu został przeznaczony do uzupełnienia jakiegoś innego dania?

Twaróg wędzony od naturalnego odróżnia się właśnie o wiele bogatszym smakiem. Jest bardziej słony, przez co idealnie nadaje się do kanapek oraz sałatek. Duszone ziemniaki z patelni lub choćby smażony makaron z takim twarogiem to super danie na późne popołudnie, jeśli obiad nam nie wystarczył i mamy chęć na coś jeszcze.

Do kaszy gryczanej dodać można kawałki wędzonego twarogu, kilka pomidorków koktajlowych oraz kilka łyżek groszku zielonego, prosto z puszki. I tym oto sposobem osiągnęliśmy niezwykle smaczne i pozytywne danie. Zdrowe i szybko napełniające żołądek.

Za małe opakowanie twarogu wędzonego płaci się około 4 zł

Może nie jest go zbyt dużo w jednym opakowaniu, ale intensywny smak sprawia, że twaróg nawet w niewielkich ilościach ubogaca smak wszystkiego, do czego go tylko dodamy.